Vrijheidscollege door Marcia Luyten

3 mei 2024, van 20:00 tot 21:30 | vestiging Nootdorp, CulturA & Zo

Kosten: 10 euro, incl. drankje | Leden betalen 7,50 euro.

Op vrijdag 3 mei om 20.00 uur staat het Vrijheidscollege, georganiseerd door de Bibliotheek Oostland, op de agenda in de vestiging Nootdorp, CulturA & Zo. De spreker is econoom en cultuurhistoricus Marcia Luyten.

Tijdens dit college gaat Luijten in op de vraag wat er nodig is om een democratie in stand te houden en haar te koesteren. Kaartjes voor het Vrijheidscollege kosten € 10,00, maar wanneer je lid bent van de Bibliotheek Oostland betaal je slechts € 7,50. Tickets zijn te reserveren via de website van CulturA & Zo.

Kaartjes via de website van CulturA & Zo

Vrijheidscolleges

Vrijheidscolleges inspireren jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid. Sinds 2013 maakt de Stichting Vrijheidscolleges programma’s over leven in oorlog en conflict, democratie en rechtstaat. Met bekende sprekers worden deze onderwerpen gekoppeld aan actuele thema’s. Dit gebeurt onder andere door Vrijheidscolleges met persoonlijke en inspirerende verhalen over vrijheid. Er zijn verschillende Vrijheidscolleges door het hele land: op festivals, in theaters, op scholen en in bibliotheken. Want vrijheid kan niet zonder jou.

Over de spreker

Marcia Luyten (1971) is econoom en cultuurhistoricus. Voor de VPRO presenteerde ze het programma Buitenhof. Van haar hand verschenen de boeken Witte geef geld (2003), Ziende blind (2008) en Dag Afrika (2013). In 2015 schreef Luyten Het geluk van Limburg, een sociale geschiedenis over de opkomst en ondergang van de steenkoolindustrie, dat de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek won. In 2021 verscheen haar biografie van koningin Máxima, Moederland en in 2023 publiceerde ze Democratie is niet voor bange mensen, een bundeling van haar columns voor de Volkskrant waarin ze schrijft over veranderende verhoudingen in een revolutionaire tijd.