Filosofisch Café: “Begint een betere wereld bij jezelf?”
Kan een individu het verschil kan maken nu we tegen de grenzen van een leefbare aarde aanlopen? Wat is de aard en kwaliteit van relaties van mensen met elkaar en de wereld, en welke signalen geven wij aan elkaar? Kees van Roosmalen, filosoof van hedendaagse uitdagingen, onderzoekt dit met u aan de hand van het werk van filosoof Marion Hourdequin.
De aarde raakt uitgeput, daar is de meerderheid van de mensen zich inmiddels wel van bewust. We lopen aan tegen de grenzen van een leefbare aarde. De aarde overleeft uiteindelijk wel, maar dat kun je van de mensheid niet zeggen. Om het voortbestaan van onze soort te verzekeren is gezamenlijke actie nodig. Dat lukt steeds maar niet. Individuele inspanningen voelen als een druppel op de gloeiende plaat. Voor mensen die menen “dat het nu toch niks meer uitmaakt” is dat een argument om hun voetafdruk niet verkleinen en het er zelfs “van te nemen nu het nog kan”.
Tijdens het Filosofisch Café van 11 november onderzoekt Kees van Roosmalen met u of een individu het verschil kan maken. Kees is filosoof van hedendaagse uitdagingen. Aan bod komt het werk van filosoof Marion Hourdequin, gespecialiseerd in relationele benadering van milieu-ethiek. Wat is de aard en kwaliteit van relaties van mensen met elkaar en de wereld, en welke signalen geven wij aan elkaar?
Aanmelden via filosofiePN@gmail.com
Bijdrage € 5,-- contant