Voorleesuurtje voor kleuters met Margriet de Graaf

Woensdag 22 mei 2024, van 15:00 tot 16:00 | vestiging Pijnacker, Buurt & Zo

Kosten: Gratis toegang | Vrije inloop, aanmelden niet nodig

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op woensdag 22 mei komt kinderboekenschrijver Margriet de Graaf voorlezen uit haar nieuwste prentenboek. Het voorleesuurtje start om 15.00 uur in de vestiging Pijnacker, Buurt & Zo.

Het is een gezellige manier om kleuters kennis te laten maken met het leuke, maar ook leerzame verhaal over grote zus Sofie en haar kleine broertje Tommie. Sofie vindt het namelijk lastig om met het gedrag van haar jongere broertje om te gaan. Haar moeder helpt haar om Tommie beter te begrijpen.

Sofie voelt zich groot. Ze is al vijf jaar! Haar broertje Tommie is nog maar klein. Hij doet steeds stoute dingen, vindt Sofie. Dingen die zij NOOIT zou doen! Of toch wel?

Margriet heeft al een lange lijst kinderboeken op haar naam staan. Dit is wel de eerste samenwerking met Lieneke Post om een prentenboek te maken. Het boek is geïnspireerd door eigen ervaring van zowel Margriet als illustrator Lieneke. Tijdens het voorleesuurtje is Lieneke ook aanwezig om mooie tekeningen te maken.


Boeken van Margriet de Graaf in ons collectie


Over de makers

Margriet de Graaf komt uit Delfgauw en heeft drie volwassen kinderen. Zij werkte jarenlang in het basisonderwijs als kleuterleidster en remedial teacher. Zij heeft inmiddels ruim 40 kinderboeken op haar naam staan bij verschillende uitgevers. ‘Sofie en Tommie ontdekken de wereld’ is haar derde prentenboek.

Lieneke Post is illustrator en woont in Pijnacker. Zij heeft twee zoontjes in de leeftijd van hoofdpersonen Sofie en Tommie. Dat maakte het verhaal heel leuk en herkenbaar. Eerder schreef en illustreerde zij al het boek ’Geniet ervan hè’ over herkenbare momenten voor jonge moeders. Voor verschillende organisaties maakt zij illustraties en animaties.