Digitale bronnen


In de bieb kun je vele digitale bronnen gratis gebruiken. Ook als je geen lid bent. En bijna allemaal zijn ze, voor Bibliotheekleden, ook thuis te bekijken.

Uittrekselbank

uittrekselbank

Uittreksels en informatie over auteurs uit binnen- en buitenland? Je vindt het in de NBD Biblion Uittrekselbank.

Naar de Uittrekselbank

LiteRom

literom

Op zoek naar recensies van boeken en interviews met schrijvers? Bekijk dan eens NBD Biblion LiteRom.

Naar LiteRom

Eregalerij

Bekijk de eregalerij

De eregalerij staat vol iconen uit de Nederlandse literatuur. Van Multatuli tot Simon Vestdijk. Duik in de achtergrondinformatie, biografie├źn en originele teksten.  

Bekijk de eregalerij

Letterkunde & taalkunde

Naar DBNL

Wil je iets opzoeken over de Nederlandse letterkunde, taalkunde of cultuurgeschiedenis? DBNL herbergt een schat aan informatie. Van literaire teksten tot primaire bronnen.

Naar DBNL

Online Bibliotheek

Naar WelkBoek

Via de Bibliotheek kun je ook e-books lenen. Kies uit ruim 22.000 titels. Je leent ze bij de online Bibliotheek. Gewoon met je biebpas.

Naar de online Bibliotheek

Uittrekselbank Jeugd

uittrekselbank

In de Jeugd Uittrekselbank vind je honderden uittreksels van jeugdboeken en auteursportretten van jeugdboekenschrijvers.
 

Naar de Uittrekselbank Jeugd

Moeite met lezen?

Naar Passend Lezen

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? Of heb je een andere leesbeperking? Met Passend Lezen via de Bibliotheek heb je toegang tot meer dan 45.000 gesproken boeken via streaming.

Naar Passend Lezen

Op zoek naar kinder- en jeugdboeken?

Over de Jeugdbibliotheek

In de Jeugdbibliotheek vind je alles wat de Bibliotheek voor je heeft als je tussen de 0 en 18 jaar bent. Wil je lekker wegdromen in een boek? In de Jeugdbibliotheek zoek je in alles wat we voor je hebben.

Naar de Jeugdbibliotheek