De beste leestips voor de zomer!

Gepubliceerd op: 19 juli 2024 10:00

Lees jij in de zomer ook graag boeken, maar kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dan hebben we een paar goede tips voor je! Trek je terug op een rustig plekje of ga juist lekker buiten lezen in het park of op het strand en geniet van alle mooie verhalen!

Voor de jeugd:

Zebedeus en het ganzenbord van Wisse - Koos Meinderts | Annette Fienieg (2023)

Dit is het tweede boek over Zebedeus, waarvan het eerste boek al verscheen in 1993. Het boek is al bekroond met een Zilveren griffel. Wanneer Zebedeus een ganzenbordspel krijgt van ene Wisse, gaat hij het spel spelen en op avontuur! Daardoor komt hij in allerlei vreemde situaties, heel bijzondere figuren tegen. Hij is een twijfelaar en denkt veel over dingen na. Hij doet op die manier een beetje aan Winnie the Pooh denken. Het is een mooi boek voor kinderen die van sprookjesachtige verhalen houden. Erg leuk om voor te lezen en over te filosoferen. Het is een B-boek voor kinderen vanaf 9 jaar.

*Tip van Rian, vakteam Jeugd & Jongeren

  • Zebedeus en het ganzenbord van Wisse Bekijk details

    Koos Meinderts | Annette Fienieg

    Op een dag krijgt Zebedeus de Beer een ganzenbord toegestuurd van ene Wisse. Hij besluit het spel te gaan spelen. Hij verlaat zijn huis en gaat op reis, een gans achterna. Hij heeft bijzondere ontmoetingen en belandt op bijzondere plekken, zoals de buik van een walvis en de Zevende Hemel. Hij leert steeds meer over zichzelf en over het leven.


Volwassenen:

Je bent prachtig – Ann Napolitano (2023)

Deze dikke pil (480 bladzijden) is een meeslepende familie roman uit de VS. De introverte basketbalspeler en student William trouwt met de oudste dochter Julia van de Italiaans-Amerikaanse familie Padavano. Hij wordt met liefde opgenomen in deze chaotische familie met vier dochters. De gebeurtenissen die volgen, brengen een kettingreactie teweeg. Het verhaal beschrijft de levens en gevoelens van William, Julia, haar zussen en ouders. Het boek beslaat een tijdsbestek van enkele decennia en neemt je mee in een achtbaan van emoties. Het boek is mooi geschreven met veel prachtige zinnen. Een prachtige longread voor deze zomer: weer of geen weer, dat maakt niet uit. Je wordt helemaal meegezogen in dit verhaal.

*Tip van Nelleke, bibliothecaris

  • Ann Napolitano Je bent prachtig

    William voelt zich onbegrepen en onbemind door zijn ouders. Tijdens zijn studie ontmoet hij Julia. Ze krijgen een relatie.

    Gedrukt boek


Volle Kracht - Hetty Kleinloog (2019)

Het is al een wat ouder boek, uit 2019, maar ik heb hier wel van genoten een paar zomers geleden. Het verhaal gaat over vier oudere vrouwen, die op een road-trip gaan. Ze reizen met een camper door Canada, op zoek naar de tweelingzus van hun overleden vriendin. Natuurlijk beleven ze de nodige avonturen onderweg, met een beetje drama erdoorheen. Het tempo ligt wat lager en dat maakt het juist een ideaal boek voor de zomermaanden.

*Tip van Eline, bezoeker Berkel en Rodenrijs

  • Hetty Kleinloog Volle kracht

    Vier vrouwen op leeftijd die met een camper door Canada reizen op zoek naar de tweelingzus van hun overleden vriendin, maken onderweg onverwachte toestanden...

    Gedrukt boek

  • Hetty Kleinloog Volle kracht

    In Volle kracht verruilen Anneke, Wanda, Lies en Greetje hun vertrouwde Amsterdam voor Canada, waar ze op zoek gaan naar de verloren tweelingzuster van...

    E-book


Tijdschriften

Ik hou ervan om de zomer lekker luchtig te houden. Het normale leven is soms best druk en hectisch. Dan vind ik het heel fijn om gas terug te nemen en te genieten van rust en vrolijke dingen. Een van mijn favorieten is bijvoorbeeld de Santé, een combinatie van gezondheid en lifestyle. Ook de Libelle vind ik een heerlijk blad om door te bladeren en te genieten van mooie verhalen, mode en lifestyle. Lekker wegdromen en je hoofd leegmaken! En als je het niet handig vind om tijdschriften mee te nemen, dan kun je veel titels ook via de online bibliotheek lezen!

*Tip van Sonja, bibliotheekvrijwilliger

Zie hier de tijdschriften in de app van de online Bibliotheek