Op zoek naar een leuke activiteit in de zomer?

Gepubliceerd op: 23 juli 2024 16:00

Ontdek de magie van Samenlezen deze zomer! Sluit je aan bij de Samenleesgroep in Pijnacker en ervaar de kracht van met elkaar lezen in een gezellige setting. Laat je tijdens de bijeenkomsten verrassen door verschillende teksten: korte verhalen en een fragment uit een roman of een gedicht. Ontmoet nieuwe mensen op een leuke manier, verbeter je Nederlands of geniet gewoon van boeiende gesprekken. Het is de perfecte mix van ontspanning, gezelligheid en verrijking. Je hoeft niets voor te bereiden en ook van te voren aanmelden is niet nodig. De groep komt deze zomer op 7 en 21 augustus om 10.30 uur weer samen.

Het voorlezen van een beeldend stukje tekst uit een roman of een sprankelend gedicht kan veel losmaken. Het roept persoonlijke herinneringen en gevoelens op, grappige anekdotes, of gebeurtenissen uit het leven van mensen. Uit één verhaal ontstaan vaak talrijke andere verhalen. Door deze met elkaar te delen, ontstaan de mooiste gesprekken aan tafel. Samenlezen brengt verhalen tot leven en brengt mensen écht samen!

In de bibliotheekvestiging Bleiswijk, ’t Web is ook al twee jaar een Samenleesgroep actief. Er komt twee keer per maand een groep van gemiddeld 12 deelnemers bij elkaar.

Een van de leden vertelt: “Wij zijn een hechte club geworden. Iedere keer lezen we stukjes tekst en een gedicht. We laten onze gedachten erover gaan. Vaak komen er dan persoonlijke verhalen naar boven, die we met elkaar delen. Dat maakt het boeiend en leuk. Ik hoop dat we hiermee nog lang kunnen doorgaan.

Naar aanleiding van de gelezen teksten is er veel herkenning. Mijn ervaring is dat we ook leren van elkaar. Ik ga altijd met plezier naar de Samenleesgroep”, geeft een andere deelnemer aan.

Een derde persoon laat weten: “Het lezen en samen bespreken van mooie teksten is een genoegen. We geven elkaar in de groep de ruimte en luisteren goed naar elkaar. Dat levert interessante discussies op. De groep groeit naar elkaar toe en er heerst een goede sfeer”.

Samenlezen is er op 7 augustus en 21 augustus van 10.30 – 11.30 uur in vestiging Pijnacker, Buurt & Zo, Julianalaan 47. Voor en na de bijeenkomst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten met een kopje koffie of thee. Deelname is gratis én vrijblijvend, dus sluit gezellig een keertje aan!

Wil je nog meer weten over samenlezen? Lees verder op: