SeniorWeb Computer, Tablet en Smartphone cursussen voorjaar 2024

Klik hier om het programmaboekje te downloaden

SeniorWeb activiteiten 2024

SeniorWeb Lansingerland organiseert in samenwerking met de Bibliotheek Oostland diverse activiteiten om ouderen digitaal vaardig te maken en te houden. Deze zijn voor iedereen toegankelijk en bieden een ideale manier om meer te leren over de digitale wereld.

De cursussen zijn kleinschalig, betaalbaar en geschikt voor zowel beginnende als gevorderde computergebruikers. Het maakt niet uit met welk apparaat u werkt, PC, laptop, tablet of smartphone, er is altijd wel iets nieuws om bij te leren. Daarnaast biedt SeniorWeb Lansingerland ook individuele lessen aan en houdt wekelijks inloopspreekuren.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor cursussen van SeniorWeb via het aanmeldingsformulier of door te mailen.

Online aanmeldingsformulier

Meld u aan via de mail: seniorweblansingerland@gmail.com

SeniorWeb Computerhulp

Computercafé Berkel en Rodenrijs

U kunt elke donderdag van 13.30 en 15.30 uur terecht in de vestiging van Bibliotheek Oostland in Berkel en Rodenrijs, Nieuwstraat 25 met al uw vragen over computers, tablets en smartphones. Vrijwilligers van SeniorWeb zitten dan klaar om uw vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen. Loop gewoon even binnen, de toegang is gratis. U kunt ook vooraf een afspraak maken. Mail dan naar seniorweblansingerland@gmail.com om een afspraak te maken. Vermeld dan ook om welk probleem of vraag het gaat en om welk apparaat (Windows of Mac PC/Laptop, Android smartphone of tablet, iPad of iPhone).

Meld u aan via de mail seniorweblansingerland@gmail.com

Inloopspreekuur Bleiswijk

U kunt ook elke donderdag van 13.30 tot 15.30 uur terecht met al uw vragen over computers, tablets en smartphones in De Leeuwerik. Iedereen is welkom tijdens dit inloopspreekuur in de Leeuwerikstraat 2.

Er zijn vrijwilligers van SeniorWeb aanwezig die kunnen helpen wanneer u met vragen of een probleem zit.

Buiten het spreekuur kunt u ook mailen

Mail senwebbleiswijk@gmail.com

PCHulp per Telefoon, via Internet of aan Huis

PCHulp is de computerhulpdienst voor leden van SeniorWeb. Vrijwilligers helpen u op weg bij uw digitale problemen. Of het nu om uw Windows-pc, tablet, Mac of smartphone gaat.

U wordt geholpen door leeftijdgenoten in begrijpelijke taal. Let op: PCHulp is alleen beschikbaar voor leden van SeniorWeb. Nog geen lid? Kijk dan voor meer informatie op www.seniorweb.nl

www.seniorweb.nl

Nog niet zo vaardig op digitaal gebied?

Leren omgaan met de computer

In de cursus 'Klik & Tik' leer je omgaan met een computer, tablet en internet. De cursus is voor iedereen die nog geen ervaring heeft met computers.

Je leert:

 • Een e-mail sturen
 • Informatie zoeken op internet
 • Iets kopen op internet
 • Iets downloaden van internet
 • Sociale media gebruiken
 • Foto's uploaden

Bekijk de cursus 'Klik & Tik'

Leren omgaan met sites van de overheid

In de cursus 'Digisterker' leer je omgaan met de websites van de overheid en met DigiD. Voor iedereen met een beetje internet-ervaring.

Je leert:

 • Een DigiD aanvragen en gebruiken
 • De DigiD-app gebruiken
 • Berichten lezen in de Berichtenbox
 • Afspraken maken via internet
 • Formulieren invullen
 • Toeslagen aanvragen

Bekijk de cursus 'Digisterker'