Ik wil mensen ontmoeten en Nederlands praten

Taalcafé Oostland

Voor iedereen die Nederlands wil praten, is er het Taalcafé Oostland.

Bij deze activiteiten ontmoet je andere mensen en praat je Nederlands. Wil je Nederlands praten en mensen ontmoeten? Doe dan mee! 

Waar Wanneer Hoe laat
Vestiging Berkel en Rodenrijs Elke maandagavond 19.00 – 20.30 uur
Vestiging Pijnacker, Buurt & Zo 1e en 3e maandagavond van de maand 19.30 – 21.00 uur
Vestiging Berkel en Rodenrijs Elke zaterdagochtend 10.00 - 11.30 uur
Vestiging Pijnacker, Buurt & Zo Tweede vrijdag van de maand 9.30 tot 11.30 uur
Vestiging Nootdorp, CulturA & Zo Laatste dinsdag van de maand 9.30 tot 11.30 uur

Wil je dat een taalcafé start in jouw dorp?

Kom dan naar het Taalpunt of mail: taalhuis@bibliotheekoostland.nl
 


Wandelen en Gezondheid

Wil jij de Nederlandse taal oefenen, bewegen en gezonder leven? Geef je dan op voor Wandelen en Gezondheid.

We beginnen met de training Sporten en Ontspannen. Tijdens deze training leer je stress herkennen en hoe je ermee om kunt gaan. Daarna komen we twee keer per maand bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er alleen Nederlands gesproken en helpen wij jou om gezonder te gaan leven.
De ene week maken we een wandeling, de andere week gaan we naar een sportvereniging of hebben we het over gezonde voeding.

Logopedie

Oefen de moeilijke klanken van de Nederlandse taal samen met stagiaires van de Hogeschool Rotterdam. Tijdens deze sessies werk je aan je verstaanbaarheid. In september en maart kun je je opgeven. Logopedie duurt 15 weken. Je hebt één sessie per week van een half uur. In overleg met de taalhuiscoördinator kun je na vijftien keer nog een keer meedoen.

Waar: vestiging Pijnacker, Buurt & Zo / Berkel en Rodenrijs
Dag: dinsdagochtend
Tijd: 30 minuten
Kosten: gratis

Je wordt begeleid door twee studenten van de Hogeschool Rotterdam. Zij zitten in het tweede studiejaar van de opleiding Logopedie. De stagiaires doorlopen alle stappen van een echte logopediebehandeling: een intakegesprek, onderzoek, behandeling en evaluatie.


Samen Koken, Samen Eten

Wil je nieuwe recepten leren koken en Nederlands praten met andere mensen? Kom elke eerste maandag van de maand, van 11.00 tot 13.00 uur, naar de bibliotheek in Buurt & Zo in Pijnacker!

Wil je meedoen?

Bel dan met de Taalhuiscoördinator 06 49 269 589 of mail naar taalhuis@bibliotheekoostland.nl


Schoolmaatjes ONS

Schoolmaatjes ONS (bruggenbouwers tussen Ouders van Nieuwkomerskinderen en School) is een initiatief waarbij vrijwilligers als bruggenbouwer nieuwkomers twaalf maanden ondersteunen om de communicatie en samenwerking met school te verbeteren. Deze werkwijze blijkt een positief effect te hebben op het onderling begrip tussen school en ouders, de gelijkwaardigheid tussen ouders en school en de ontwikkeling van de kinderen, zowel op cognitief vlak als sociaal-emotioneel. Schoolmaatjesprojecten bevorderen het werkplezier van de onderwijsprofessionals en de integratie van ouders in de Nederlandse samenleving.

Meer informatie

Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek neem contact op met:

Contact

Taalhuiscoördinator Lansingerland