Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 45)

Weergaveopties:

 • Week van de Lieve briefjes Bekijk details

  18 december 2023

  De Week van de Lieve Briefjes kom eraan. Van 13 tot en met 19 januari roepen we iedereen op iets liefs te schrijven voor een ander. De speciaal voor deze week ontwikkelde Lieve Briefjes (ansichtkaartjes) zijn dan voor het eerst gratis af te halen in onze vestigingen.

 • Gemeente Lansingerland zoekt een nieuwe gemeentedichter Bekijk details

  30 november 2023

  Woon jij in Lansingerland en schrijf je gedichten of heb je een talent voor spoken word? Misschien ben jij dan wel de nieuwe gemeentedichter! Gemeente Lansingerland en de Bibliotheek Oostland zijn op zoek naar lokaal talent. Meld je voor 15 januari 2024 aan en maak kans om twee jaar deze bijzondere rol op je te nemen.

 • Openingstijden rond de feestdagen Bekijk details

  24 november 2023

  Ook in deze donkere dagen staan onze medewerkers als altijd klaar met de beste adviezen en hulp.

 • BOEKverkoop bij de Bibliotheek Oostland! Bekijk details

  17 november 2023

  Het is weer tijd om de bibliotheek op te ruimen en plaats te maken voor mooie nieuwe boeken.

 • Nieuwe tijden Taalpunt spreekuren Bekijk details

  16 november 2023

  Vanaf 1 december veranderen de openingstijden van de Taalpunt spreekuren. Tijdens deze spreekuren kun je zonder afspraak terecht voor informatie en advies én inschrijven voor de verschillende activiteiten die het Taalhuis Oostland te bieden heeft. Het Taalhuis biedt hulp bij beter leren lezen, schrijven en begrijpen van de Nederlandse taal.

 • Online Bibliotheek-app onderhoiud op maandag 13 november Bekijk details

  10 november 2023

  Aanstaande maandag vindt er noodzakelijk onderhoud plaats aan de app. Om zo min mogelijk last te hebben van dit onderhoud, download je vóór maandag 13 november de nieuwste versie van de app (4.9.11 voor Android, 4.9.23 voor iOS).

 • Schrijfster Yvonne Keuls vertelt over haar Indische tantes Bekijk details

  30 oktober 2023

  Na het grote succes van de lezing door Yvonne Keuls vorig jaar, vroegen veel lezers om de schrijfster nog een keer te laten vertellen. En dat gaat gebeuren! Op zondagmiddag 19 november van 14.00 tot 16.00 uur spreekt Yvonne Keuls ditmaal over haar Indische tantes in vestiging Pijnacker, Buurt & Zo.

 • Lezing Jager-verzamelaars in het Maasmondgebied Bekijk details

  12 oktober 2023

  In vestiging Berkel en Rodenrijs vertelt Jurrien Moree van Archeologie Rotterdam op donderdag 26 oktober 2023 om 20.00 uur over de bijzondere vondsten van jager-verzamelaars in het Maasmondgebied. De vondsten zijn onder andere gedaan in Bergschenhoek, de Noordzee en de Maasvlakte. De oudste zijn tienduizenden jaren oud, de jongste nog altijd zo’n 8.000 jaar.

 • Young Leaders in CulturA & Zo Bekijk details

  29 september 2023

  Wil jij je maatschappelijke stage lopen bij het theater? Dat kan met het programma Young Leaders in CulturA & Zo. Hierbij krijgen jongeren van 14-23 jaar de kans om op een leuke manier hun competenties en vaardigheden te ontdekken en in te zetten.

 • Help jij een nieuwkomer met ‘thuiskomen’? Bekijk details

  22 september 2023

  Jaarlijks arriveren in onze regio tientallen mensen uit het buitenland. Ze komen vanwege werk of studie, vanwege de liefde of omdat ze in Nederland een veilige plek hebben gevonden.

Paginanavigatie