Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 45)

Weergaveopties:

 • Wise-app storing Bekijk details

  7 mei 2024

  Wegens technische problemen werkt momenteel de bibliotheek Wise-app niet.

 • Stekjesbieb in de Bibliotheek Oostland Bekijk details

  24 april 2024

  De Stekjesbieb is een burgerinitiatief voor iedereen met of zonder groene vingers. Het hele jaar door kun je er stekjes ruilen, halen én brengen. Natuurlijk zijn er ook mooie boeken aanwezig over kamer- en vetplanten met de beste verzorgingstips!

 • De eerste ‘Bibliotheek op school’ in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp zijn een feit. Bekijk details

  2 april 2024

  Op 19 maart heeft directeur Dionne Smit van de Anne Frankschool in Bleiswijk getekend voor intensieve samenwerking tussen de Bibliotheek Oostland en de school. Kort daarna tekende directeur Marjolein Brouwer van de Triangel in Delfgauw op 25 maart een zelfde overeenkomst met de bibliotheek.

 • Vrijheidscollege over de waarde van onze vrijheid en democratie Bekijk details

  29 maart 2024

  In deze tijden van politieke onrust en onduidelijkheid over de toekomst staat de democratie onder druk. Wat betekent de democratie nou eigenlijk voor onze maatschappij en voor ons als individu? Wat kunnen wij zelf doen om voor een gezonde democratie te zorgen? Kom naar het Vrijheidscollege over het koesteren van onze democratie, als jij je horizon over dit onderwerp wilt verbreden.

 • Help! Een nieuw land én een nieuwe digitale wereld: deel jouw kennis in het Arabisch Bekijk details

  27 maart 2024

  Stel je eens voor dat je nieuw bent in Nederland. Stapje voor stapje leer je steeds meer over het land en ben je bezig met het leren van de taal. Er komt veel op je af en de Nederlandse taal is moeilijk. Het internet staat vol met handige informatie. Maar wat als je nauwelijks ervaring hebt met een computer? Dan is het fijn als iemand je kan helpen in je moedertaal. De Bibliotheek Oostland is opzoek naar Arabisch sprekenden die anderen willen helpen met de computer.

 • SeniorWeb leert senioren omgaan met de Cloud. Bekijk details

  27 maart 2024

  De Cloud is voor veel ouderen nog steeds een vaag begrip. Daar wil SeniorWeb Lansingerland graag verandering in brengen. In samenwerking met de Bibliotheek Oostland organiseren zij in april cursussen voor senioren om te leren omgaan met de Cloud. U moet zich wel van tevoren even aanmelden.

 • Vier Internationale Vrouwendag in de Bibliotheek Oostland Bekijk details

  7 maart 2024

  Op vrijdag 8 maart is het in de hele wereld Internationale Vrouwendag. Een dag om stil te staan bij de rol van vrouwen in onze samenleving. Het onderwerp is dit jaar: ‘Eén wereld, duizend vrouwen’. Het gaat over hoe we gelijk zijn, ook al zijn we verschillend. Maar vooral over hoe we met elkaar verbonden zijn. Om dit op een leuke manier te vieren ben je vanaf 19.00 uur welkom in vestiging Pijnacker, Buurt & Zo van de Bibliotheek Oostland.

 • Wise-app storing Bekijk details

  1 maart 2024

  Wegens technische problemen werkt momenteel de bibliotheek Wise-app tijdelijk niet voor iOS gebruikers.

 • Bram en Aimée door naar de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd Bekijk details

  1 maart 2024

  Tijdens de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd kwamen Bram Molman van de Gouden Griffel en Aimée Heuker of Hoek van de Klipper uit Lansingerland als winnaars uit de bus. Zij mogen de Bibliotheek Oostland eind maart vertegenwoordigen in de kwartfinale.

 • Speelgoed lenen in de bibliotheek! Bekijk details

  1 maart 2024

  In de bibliotheekvestiging Bleiswijk, ‘t Web vind je ook de Speelotheek de Vlieger. In een speelotheek kun je het leukste speelgoed lenen.

Paginanavigatie